Movember aj v hokejovom klube HC Zlaté Moravce

Každý rok počas novembra je hnutie Movember zodpovedné za vypestovanie miliónov fúzov po celom svete. Movember je príležitosť, aby si chlapi nechali movember1narásť fúzy a využili tento chlpatý „billboard“ na svojej tvári ako nástroj k iniciovaniu konverzácie o mužskom zdraví.

S myšlienkou „Movember“ prišla v roku 2003 partia mladých chalanov v austrálskom Melbourne. Rozhodli sa spočiatku iba zo zábavy vrátiť fúzy späť do života. Nakoniec však ich myšlienka dostala hlbší zmysel a fúzy sa stali symbolom dovtedy tabuizovaného boja za mužské zdravie. Dnes je Movember celosvetovo známy a aktívne sa do podpory zapájajú milióny ľudí.

Movember a hokej

Akciu už tradične podporujú aj hokejisti, hokejové kluby a ligy po celom svete, vrátane kanadsko-americkej NHL. Popri hlavnom poslaní, ktorým je upozorniť povedomie o prevencii rakoviny prostaty a semenníkov, nie sú výnimkou rôzne súťaže v ktorých fanúšikovia klubov vyberajú hráčov s najkrajšími fúzami. Výnimkou tento rok nebudú ani hráči HC Zlaté Moravce

„Vo svete je Movember veľmi populárny a propagovaný a ja sa, tak ako každý rok, zapojím k miliónom mužov a popestujem si fúzy. Je to skvelý nápad a rád sa ho zúčastním. Všade, kde som hral, sa tréneri a chalani v šatni dohodli, podporili túto akciu a zapustili fúzy aby poukázali na dobrú vec. Najmä vo Francúzsku to bolo veľmi pestré a som si istý, že aj teraz bude vďaka tomu sranda, najmä na záver mesiaca. Veľmi ma potešilo, že sa do toho tréneri z klubu rozhodli ísť“, “ zhodnotil šeftréner Tomáš Segíň a dodal: „Myslím si, že nás to taktiež stmelí ako kolektív. Hlavným cieľom je však prostredníctvom fúzov vzbudiť záujem o túto tému v spoločnosti a zároveň vyjadriť solidárnosť chorým. Aj my, tréneri HCZM chceme ukázať, že starostlivosť o seba a svoje zdravie nie je tabu a malo by byť súčasťou každodenného života!“

Do akcie sa zapojí väčšina členov klubu HCZM a dúfame že aj veľa rodičov (oteckov) na konci mesiaca budú mať fanúšikovia HCZM možnosť prostredníctvom web stránky a Facebooku vybrať najkrajší fúz. Jedného z hlasujúcich vyžrebujeme a dostane dva lístky na exhibičný hokejový zápas, ktorý pre Vás v Zlatých Moravciach plánujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.